donderdag 31 mei 2007

Ze liegen niet, maar....

Als voorbeeld neem ik maar even de KPN, die ons momenteel een voordeel van € 120 gunt.
Toekomstige klanten van de digitale klusjesman laten zich nietsvermoedend overhalen. Ze kiezen bijv. voor ADSL Lite.
Dan wordt de klusjesman gebeld.
Als ik geluk heb is de meterkast toegankelijk en is er een stopcontact nabij. Zo niet, dan wordt het meer experimenteren en verhuizen we naar de werkkamer of woonkamer.
Bij de software beginnen de problemen pas leuk te worden. Zit de goede installatie CD van de KPN er wel bij? Hebt u de aanbiedingsbrief van de KPN bij de hand met de inlog-/aanmeldgegevens?
En dan de email.
De advertentietekst:
Wat u met deze snelheid kan?
Lekker snel internet. Snel en makkelijker uw foto's en filmpjes e-mailen. En uw favoriete muziek in een paar seconden downloaden.
Helaas hebt u geen e-mailadres van de KPN gekregen. En omdat u geen e-mail bij de aanvraag hebt ingevuld, vult de KPN zelf maar een 'dummy'-adres in waar ze de rekening naartoe sturen. Waardoor u weer denkt dat dat uw e-mailadres is.
Maar dat hebt u niet, u hebt alleen internettoegang gekocht bij de KPN.
Er staat ook nergens in de tekst wat u niet hebt. Dat maakt ook geen reclame om te vertellen wat u niet krijgt, dus doen ze dat liever niet. Maar, zou u een e-mailadres hebben, dan kunt u snel en makkelijk uw foto's en filmpjes e-mailen. Maar dan moet u wel een e-mailadres hebben. En dat verkopen ze niet bij de KPN. Hun dochters, HetNet.nl en Planet.nl bijv. verkopen dat wel in combinatie met internettoegang van KPN.
Maar als u denkt dat internet ook betekent dat u één of meer e-mailadressen krijgt, dan komt u bedrogen uit!!

1 opmerking:

MCP in Denver 2007 zei

Je kunt toch gebruik maken van hotmail of gmail?