woensdag 8 april 2020

Houd afstand!

Vooral de gebiedende wijs is de laatste tijd volop in de publieke ruimte aanwezig. Verbinden op afstand kan goed met WiFi!
De laatste tijd zijn zowel de Aldi als de Action spullen voor de Home Automation aan het promoten. De Action doet dat met hun reeks LSC Smart Connect.
Sommige lampen, de deur-sensor en de power plug voeren het tuya-logo op de verpakking. Misschien wel allemaal, dat heb ik niet bekeken.
Niet alles met dit logo bevat een ESP8266-chip!
Het Chinese Tuya heeft in het verleden nogal hoog van de toren geblazen met hun militaire encryptie die ze zouden gebruiken voor hun thuis-automatiseringsprodukten (domotica). Ze bleken nogal lek en ook toen ze verbeterden bleven ze lek.
Fijn voor ons want zodoende kunnen al hun produkten waar de esp8266-chip in zit gehackt worden. En Tasmota, spant de corona. 
Wat je nodig hebt voor de hack is 1) een apparaat met mobiele verbinding (=wifi), dus mobiele telefoon, tablet, laptop e.d. 2) Een linux-computer, bijv de Raspberry Pi, die met apt updated (dus geen Arch) en 3) de lamp, power plug e.d.
De rgbw-led-lamp met E27-fitting die ik in mijn optimisme kocht toen ik het tuya-logo zag bevat helaas een andere chip en kan (nog) niet met tuya-convert bevrijd worden. Veel filamentlampen in de serie wel. 
rem_hopster Was bij tweakers.net de topicstarter in het forum Duurzame Energie en Domotica (DED)
https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1944054?data%5Bfilter_topicstarter%5D=1

Volgende zaken kunnen geflashed worden met o.a. tuya convert:

- LSC Smart Connect (plug)
- LSC Smart Connect Multicolor Spot GU10 (lamp)
- LSC Smart Connect RGBW (ledstrip)
- LSC Smart Connect Smart Filament LED (lamp)
- LSC Smart E14 RGB (lamp)
-
LSC Smart Connect PIR (bewegingsmelder)
en handmatig de deursensor

Geen opmerkingen: