woensdag 4 maart 2020

Afvalkalender

Pratend over de webstek van Dorpsbelangen Aduard kwam de kalender ter sprake. Zou het niet een goed idee zijn om daar ook de afvalkalender van de gemeente aan te koppelen?
Daar rondgekeken en gezien dat er een koppeling is voor zogenaamde iCal-bestanden. Helaas een appleproduct. Maar er zijn meer firma's die grip op ons leven willen krijgen en passende oplossingen leveren.

Zo bleek het verleidelijk makkelijk om de afvalkalender in mijn eigen Google-kalender (calendar) onder te brengen.
Het enige dat nodig is is de link (url) naar de iCal-gegevens van de gemeente die in het donkergrijze vlak voor onze postcode en huisnummer zichtbaar is.
Bij de afvalkalender worden die eerst nagevraagd voordat je de kalender op verschillende manieren kunt bekijken. Die linktekst ziet er wel overzichtelijk uit, zou je nu gewoon in die tekst een andere postcode en huisadres in kunnen voeren? Toen bleek dat er geen postcode of huisadres voor Dorpsbelangen te vinden was. Maar wel die van GKv Ontmoetinsgkerk. Ik vulde de postcode en huisnummer in voor een nieuwe agenda, maar kreeg niks te zien. Ter controle ging ik terug naar de afvalkalender van de gemeente en vulde het daar ook in. Het antwoord was: "Geen data beschikbaar voor de opgegeven postcode". Dat was duidelijk. Maar met een ander gewoon huisadres kreeg ik op de website van de afvalkalender wel een nieuwe kalender te zien.

Dus open je G-Agenda, ga naar andere agenda's, je komt in instellingen en kunt daar dan de url https://afvalalert.nl/ics/9831../hsnr/.ics invullen. Met op de puntjes dus de lettercode van de postcode en bij hsnr het huisnummer.

Geen opmerkingen: