donderdag 5 maart 2020

Agenda van de Buurthuiskamer Aduard

En toen. Toen bedacht ik dat het ook wel handig zou zijn om niet iedere maand de pdf met de activiteiten van de BHK-Aduard op te halen en te moeten openen en lezen.
Als iemand de agenda van de BHK-A bijhoudt dan kunt u die agenda opnemen in uw eigen agenda en kunt u zien wat er die dag gaande is in de BHK. Mooi toch.👀
Het beste doet u dit vanaf een computer, maar als die er niet is dan kan het met een telefoon of tablet. De rest van dit verhaal is geschikt voor zogenaamde Androïd-telefoons en -tablets. Dus geen apparaten met een afgekloven appeltje. Dat kon ik niet testen, maar een betrokken inwoner deed het met zijn appeltje en het werkte ook daar gewoon.
Nu zie ik u al meteen de google agenda-app openen, maar helaas, dat is niet de weg die we moeten gaan.
Dit moet gebeuren in een browser-venster, en liefst ook nog in google Chrome. U opent de browser en typt in de adresbalk: calendar.google.com. U ziet nu uw eigen agenda in de browser

In het browservenster kunt u ook gewoon uw afspraken en herinneringen beheren.
Net boven de onderste zwarte rand ziet u de tekst 'Mijn agenda's' staan. Veeg de linkerkant, met de maand en die tekst omhoog, zodat de agenda's beter zichtbaar worden.
In het plaatje hierboven is de agenda van de BHK al opgenomen en zichtbaar. Daar gaat het niet om, dat moet u eventjes vergeten. Het gaat om het plus+teken naast de tekst Andere agenda's. Die moet u aanklikken. U moet dan in het keuzemenu onder de muisknop kiezen voor Abonneren op agenda en komt dan in de instellingen. In het tekstvak Agenda toevoegen typt u dan het mail-adres van de Buurthuiskamer Aduard, bhkaduard@gmail.com. Dat is het.
Mocht u een vraag krijgen of Sync aan of uit moet, het moet AAN.

Wilt u om welke reden dan ook de agenda van de BHK niet willen zien, dan haalt u het vinkje links van de agenda-aanduiding weg. En zo gaat dat ook bij de onderdelen van uw eigen agenda, zoals Herinneringen, tasks/taken, Verjaardagen, Feestdagen in Nederland.
Als u dan toch bezig bent, dan kunt u meteen de afvalagenda van de gemeente in uw eigen agenda onderbrengen. Dat is in de blog-post hieronder beschreven.

Wanneer u klaar bent kunt u het browservenster sluiten en de agenda-app op telefoon of tablet openen. Alle gekozen agenda's moeten nu zichtbaar zijn!

Geen opmerkingen: